coronanieuws n.a.v. persconferentie 14 januari

Versoepeling van de beperkingen.
De versoepelingen van de coronamaatregelen die onze regering vorige week voor de samenleving mogelijk heeft gemaakt, bieden gelukkig ook de kerken mogelijkheden de beperkingen van het kerkelijk leven te verminderen.
Voor de komende zondagen is het mogelijk om maximaal 50 mensen aanwezig te laten zijn tijdens de kerkdienst. Wel is het advies om een mondkapje te dragen bij binnenkomst en verplaatsingen.
Tijdens het deelnemen aan de kerkdienst is een mondkapje niet verplicht. Daarnaast kan de gemeente ingetogen zingen en is goede ventilatie van groot belang. Na de volgende persconferentie (25 januari) is naar verwachting meer maatwerk.

coronanieuws n.a.v. persconferentie 18 december

De regering heeft besloten dat we in lockdown gaan om de corona-besmettingen zoveel mogelijk te verminderen. Dat heeft ook gevolgen voor onze vieringen en activiteiten.
Alle diensten van 25 dec. 26 dec. 2 jan. en 9 jan. dus ook de Kerstdienst, zijn alleen online te bekijken en we adviseren dus om thuis te blijven en de dienst te volgen via kerkomroep. De diensten op Kerstavond en Oudejaarsavond vervallen helemaal.
Op dit moment breken er allerlei dingen ons bij de handen af. Het Kerstfeest laat ons geloven dat een klein, onaanzienlijk en kwetsbaar begin, zal uitlopen op iets moois; Gods toekomst! Houd moed en heb lief.
foto en gedicht
 

Advent, onderweg naar een nieuwe toekomst!

Advent, onderweg naar een nieuwe toekomst!
In deze komende weken bereiden we ons voor het geboortefeest van Jezus op 25 december. We kijken vooruit, met al onze gedachten en plannen. De adventsperiode wil ons vooruit laten kijken met hoop en verwachting. We worden gewezen op het licht! We kunnen de dagen aftellen, bijvoorbeeld aan de hand van een adventskalender. De kinderkerk wil aan een groot aantal gezinnen een adventskalender met een boekje uitdelen, met het thema: “tel je mee?”. Zo kunnen de kinderen en hun ouders ook thuis ‘meetellen’ naar het Kerstfeest. In de kerkdiensten komt het adventsproject “tel je mee?” ook steeds terug. Mensen die in deze wereld niet meetellen, worden door God in het licht gezet.

Ook in de liturgische bloemschikkingen worden we gewezen op het licht. Uitgangspunt zijn teksten uit het begin van het Lucas-evangelie. Een opkomende zon zal steeds duidelijker stralen en onze wereld in een ander licht zetten. We zijn blij dat in de symbolische bloemschikkingen weer veel te zien is in kleur, inspiratie en betekenis.

In deze tijd voor Kerst wordt in de kerkdiensten aandacht gegeven aan Kerk in Actie: Kinderen in de knel. We mogen ook licht geven, een licht laten schijnen in de toekomst van kinderen. De diaconie vraagt u om te geven voor verschillende projecten voor kinderen in Moldavië, Rwanda en Nederland. Ook is er een collecte voor het blad Elisabeth. Zo leven we met elkaar, op allerlei manieren in viering, inspiratie en actie, toe naar de bijzonderste verjaardag ter wereld; het Kerstfeest!

coronanieuws n.a.v. persconferentie 12 november

Helaas nemen de coronabesmettingen en de ziekenhuisopnames als gevolg daarvan weer toe. De regering heeft daarom de kerken gevraagd om de basisregels voor de coronabestrijding die tot eind september golden, weer te gaan volgen. Het moderamen van de synode heeft samen met de meeste andere kerkgenootschappen dit advies overgenomen.
 
Het advies is om de afstand van anderhalve meter in acht te nemen en binnen onze gebouwen bij verplaatsingen een mondkapje te dragen. Handen ontsmetten en uiteraard thuisblijven bij ziekteverschijnselen. Helaas betekent dit ook dat we voorlopig geen koffie drinken na de dienst.

Kerkelijke gemeenten hebben hier een grote verantwoordelijkheid omdat zij geen coronatoegangsbewijs bij de ingang hoeven te vragen. Om een veilige kerk te kunnen bieden, moeten zij daarom de basisregels zorgvuldig in acht nemen.

Kerstproject voor kinderen: 'Tel je mee?'

Op 28 november begint Advent: de periode van toeleven naar het feest van Jezus’ geboorte. Onder de titel ‘Welkom!’ komt het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) dit jaar met een digitaal leesplan en een adventsslinger. Ook is er een project voor kinderen.

Uitnodiging 'omzien naar elkaar'

Uitnodiging inloopmoment over het nieuwe pastoraat

 

Kerkdiensten live via Omrop Fryslân         

Expositie 'Anne Cornelis Kramer (1932-2014)'

In de St. Gertrudiskerk een nieuwe expositie.
Vanaf 6 juli tot 30 september 2021.
Anne Cornelis Kramer  (1932 - 2014)

Update kerkdiensten (in tijden van corona)

Mededeling van de kerkenraad.
Kerkdiensten tijdens de lockdown.

Omzien naar elkaar

In onze gemeente bezinnen we ons op het ‘omzien naar elkaar’.

Gildebaren maken bij club

Eind november en begin december stonden twee Club-avonden van Groep 7 leerlingen in het teken van de gildebaren. Johan Bouwhuis had, vanuit zijn interesse in de geschiedenis van Workum, een leuke en leerzame opdracht bedacht: het maken van een eigen miniatuur gildebaar. De locatie kwam bij deze opdracht erg goed uit; de Latijnse school, vlakbij de echte baren!

It giet oan! De Elfsteden kersttocht in de kerk van Ferwoude

Wel heimwee naar de elfstedentocht, maar niet naar de kou? Kom dan naar de kerk in Ferwoude!
 
   

Kerstwensboom - in de Sint Gertrudiskerk én online

Wij zoeken een vormgever/tekstschrijver!

Advent: onderweg naar Kerst!

In deze komende weken bereiden we ons, met alle beperkingen en alle mogelijkheden, voor op het Kerstfeest op 25 december. We kijken vooruit met hoop en verwachting. Die tijd van vooruit kijken naar Kerst heet: ‘advent’.

Rommelmarkt in Útwyk extra open i.v.m. feestdagen

Ondanks dat onze rommelmarkt in de Útwyk tijdens de wintermaanden dicht is, zijn wij toch nog een paar dagen open speciaal voor de feestdagen.

Kerkdiensten vanaf 5 oktober: Belangrijke mededeling

Lees hier alle maatregelen en adviezen vanuit de landelijke kerk en hoe wij hier als Protestantse Gemeente Workum mee om gaan. 

Mijlpaal: Complete Bijbel vertaald in 700 talen

Begin augustus heeft het wereldwijde bijbelvertaalwerk een mijlpaal bereikt: de gehele Bijbel is nu in 700 verschillende talen beschikbaar.

Bijbelgenootschap

Acties en informatie door en over de Bijbelgenootschappen.

Kerkdienst in beeld én geluid via Kerkomroep

Kerkdienst in beeld én geluid

COVID-19 nieuws

recente informatie over onze maatregelen in vervand met het coronavirus.

Activiteitengids 2020-2021 nu online

Wekelijkse gebedsmomenten weer van start

2 juli 2020

Agenda kerkdiensten en activiteiten samengevoegd

11 juni 2020

Bezichtiging kerk weer mogelijk

Collectegiften

2 mei 2020

Collectegiften zijn welkom via overboeking:
 

Nieuw ontwerp website

23 april 2020

Maatregelen i.v.m. corona

4 april 2020

Agenda

Kerkdienst Oer de Toer Workum '3e na Epifanie' 'Eenheid der kerken'

zo 23 jan 2022 om 09:30

Clubavond groep 8

di 25 jan 2022 om 19.00

Clubavond groep 6

wo 26 jan 2022 om 19.00

Volg ons via

   

Activiteitengids


Website

Een bericht aanleveren of wijzigingen doorgeven?

Stuur dan een mail naar pgworkum@gmail.com.
Alvast bedankt!