maandag 20 november 2023

Lees mee - Eleison

Datum: 
 maandag 20 november 2023
Tijdstip: 
 20.00  - 22.00
Locatie: 
 Oer de Toer

Lees mee – Eleison

‘ELEISON’ betekent letterlijk: : ‘ontferm u’. Maar wat als
niemand zich over jou lijkt te ontfermen? Je je niet
veilig voelt in het gezin waarin je opgroeit?
De buitenwereld wegkijkt?

Ik citeer de achterkant van dit boek:
‘Een aangrijpend, maar ook hoopvol verhaal dat
moeilijke vragen niet uit de weg gaat. Hoe kun je, na
jarenlang onderdeel te zijn van een verstikkend
familiesysteem, liefde en ontferming terugvinden?


‘Nog een paar jaar, dan konden we samen helemaal opnieuw beginnen. Los van haar familie, alleen wij met zijn tweeën.’ Dat was echt wat we geloofden, dat we het verleden achter ons konden laten. Wanneer Coen en Femke elkaar tijdens hun studietijd ontmoeten, worden ze op slag verliefd en krijgen ze al snel een relatie. In de daaropvolgende jaren leren ze elkaar niet alleen beter kennen, maar wordt Coen ook in toenemende mate geconfronteerd met de schaduwzijde van het gezin waarin zijn vriendin is opgegroeid.
Het heden komt langzaam maar zeker in de greep van Femkes verleden en Coen zet steeds grotere vraagtekens bij de verhoudingen en mechanismen binnen zijn schoonfamilie. Het zet zijn relatie met Femke, maar ook die met de familie en vrienden, steeds meer onder druk. Totdat een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis de bom definitief doet barsten. 'Eleison' is een aangrijpend, maar ook hoopvol verhaal dat moeilijke vragen niet uit de weg gaat. Hoe kun je met verborgen verdriet betekenis geven aan pijn? Hoe kun je, na jarenlang onderdeel te zijn van een verstikkend familiesysteem, de liefde en ontferming weer terugvinden? 'Eleison' is gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen.’

Toen ik dit boek vorig jaar op vakantie las was mijn eerste gedachte: ‘Dit boek wil ik graag met een aantal mensen bespreken’.  Leest u mee?

Ds. Liesbeth Muilwijk

Datum:               maandag 20 november 2023
Tijd:                     20.00 – 22.00 uur
Plaats:                 Oer de Toer
 

terug