donderdag 14 oktober 2021

Zelfvoorzienend leven - Hoe doe je dat? (Thema-avond)

Datum: 
 donderdag 14 oktober 2021
Tijdstip: 
 20:00  - 22:00
Locatie: 
 Oer de Toer WorkumZelfvoorzienend leven – Hoe doe je dat?

Wij hebben het stapje voor stapje ervaren. Vanuit de voormalig gereformeerde kerk van Schettens waren wij, Durk en Ykje, 15 jaar als theatervormgevers / kunstenaars actief in binnen- en buitenland. Tijdens een reis door Portugal werden we diep geraakt door de aardse, natuurlijke omgeving en de kalme manier van leven. In 2012 hebben we het roer omgegooid en zijn we met onze zoons naar Portugal geëmigreerd. Hier bouwden we, hoog in de bergen een ecoproject op. We woonden daar met twee gezinnen in een ecologisch rond leemhuis en een aantal comfortabele, door houtkachels verwarmde yurts. Yurts zijn met dik vilt geïsoleerde tenten waarin nomadische volken in Mongolië oorspronkelijk leven.

Kuddes wilde paarden graasden daar vrij om ons heen, maar 24/7 toegang tot allerlei voorzieningen hadden we niet. Onze elektriciteit werd bijvoorbeeld opgewekt door een windturbine en zonnepanelen, het drinkwater stroomde direct uit de berg en werd verwarmd door de zon.

Met ons bedrijf ‘WALK IN BEAUTY’ bieden we ervaringen aan die allemaal in het teken staan van het bevestigen van onze relatie met de natuur. We bieden individuele natuurcoaching trajecten aan en organiseren regelmatig inspiratie wandelingen. Voor groepen (ouders en) kinderen werken we met Sharing Nature: dynamische en ervaringsgerichte spelvormen, die helpen het denken tot rust te brengen en het hart af te stemmen op de schoonheid van de natuur.

In het voorjaar van 2020 zijn we in het voormalige tolhuisje van Workum komen wonen en was Floortje Dessing bij ons op bezoek. De aflevering: 'Een nieuw perspectief' kan nog bekeken worden op de volgende link: https://www.bnnvara.nl/floortjeblijfthier/videos/543451.

Deze avond nemen we jullie graag mee op een stukje van onze reis. Laten we met elkaar op onderzoek gaan om nieuwe leefwijzen te vinden. Om onze kinderen en deze planeet een mooie toekomst te kunnen geven. Meer over ons is te vinden op: www.walkinbeauty.eu

Groetnis, Durk en Ykje Kramer

Datum: donderdag 14 oktober 2021
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Plaats: Oer de Toer

terug