donderdag 12 november 2020

Thema-avond 'Praat er maar niet over' GEANNULEERD

Datum: 
 donderdag 12 november 2020
Tijdstip: 
 20:00  - 22:00
Locatie: 
 Oer de Toer, Merk 7, Workum
Prijs: 
 gratis

Helaas kunnen ook de beide thema-avonden in november niet doorgaan. Het betreft de lezing ‘Praat er maar niet over …’ op donderdag 12 november en de informatieavond over Aanloophuis ‘Oer de Brêge’ op woensdag 25 november. We hopen t.z.t. deze presentaties alsnog te organiseren.
Commissie Vorming en Toerustingbron: Activiteitengids

Praat er maar niet over .........


'Praat er maar niet over.....'. Het is een zinnetje met woorden die zo gemakkelijk worden uitgesproken...... Maar wanneer deze woorden worden uitgesproken tegen een aanhankelijk kind door een betekenisvol iemand, dan kunnen deze woorden diepe sporen trekken. En helemaal wanneer dit plaatsvindt in de sfeer van een bevindelijk godsdienstig leven. Dat is het decor van het boek 'Praat er maar niet over'.

Als Mart van Buren op school wordt uitgescholden voor 'homo', moet hij de betekenis opzoeken in het woordenboek. Een tijdje later vertelt hij aan zijn ouders dat hij ook zo is, dat hij anders is. Daar moet verder maar niet over gesproken worden, vinden ze. Bovendien moet hij zich laten behandelen door een arts in Amsterdam. Gaandeweg ontdekt Mart dat hij zichzelf niet kan ontkennen. Het is het begin van een eenzame strijd. Is er voor hem als gelovig mens een begaanbare weg te vinden? Hoe kan hij de keuzes waar hij voor staat verantwoorden voor God en mensen?

Een aangrijpend verhaal over de strijd tussen wat in je leeft en hoe je wilt zijn voor God en mensen. Een strijd tussen eenzaamheid en liefde. Teus Dorrepaal - Statenlid voor het CDA in Fryslân - die het boek over zijn leven schreef, zal op deze avond met ons delen wat het verzwijgen van zijn 'anders-zijn' voor gevolgen in zijn leven had.

Waardoor we worden aangemoedigd, uitgedaagd en toegerust om er wel over te praten!

terug