woensdag 10 november 2021

Praat er maar niet over....

Datum: 
 woensdag 10 november 2021
Tijdstip: 
 20:00  - 22:00
Locatie: 
 Oer de Toer Workum

Praat er maar niet over .........'Praat er maar niet over.....'. Het is een zinnetje met woorden die zo gemakkelijk worden uitgesproken...... Maar wanneer deze woorden worden uitgesproken tegen een aanhankelijk kind door een betekenisvol iemand, dan kunnen deze woorden diepe sporen trekken. En helemaal wanneer dit plaatsvindt in de sfeer van een bevindelijk godsdienstig leven. Dat is het decor van het boek 'Praat er maar niet over'.

Als Mart van Buren op school wordt uitgescholden voor 'homo', moet hij de betekenis opzoeken in het woordenboek. Een tijdje later vertelt hij aan zijn ouders dat hij ook zo is, dat hij anders is. Daar moet verder maar niet over gesproken worden, vinden ze. Bovendien moet hij zich laten behandelen door een arts in Amsterdam. Gaandeweg ontdekt Mart dat hij zichzelf niet kan ontkennen. Het is het begin van een eenzame strijd. Is er voor hem als gelovig mens een begaanbare weg te vinden? Hoe kan hij de keuzes waar hij voor staat verantwoorden voor God en mensen? Een aangrijpend verhaal over de strijd tussen wat in je leeft en hoe je wilt zijn voor God en mensen. Een strijd tussen eenzaamheid en liefde.

Teus Dorrepaal - Statenlid voor het CDA in Fryslân - die het boek over zijn leven schreef, zal op deze avond met ons delen wat het verzwijgen van zijn 'anders-zijn' voor gevolgen in zijn leven had. Waardoor we worden aangemoedigd, uitgedaagd en toegerust om er wel over te praten!

Datum: woensdag 10 november 2021
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Plaats: Oer de Toer

terug