Jaarthema 2023 - 2024  Ga mee

Dit is het thema dat de Protestantse Kerk in Nederland uitgekozen heeft voor het kerkelijk seizoen 2023-2024.

‘Ga mee’ dat klinkt heel uitnodigend! En dat wil deze gids ook zijn: een uitnodiging aan u om mee te gaan doen aan één of meerdere activiteiten die in deze gids aangeboden worden. Of u een doener, een prater of een denker bent: doe mee! Het aanbod is zo gevarieerd dat er vast wel iets voor u tussen zit. Bij elke activiteit staat een (ander) werkwoord zodat u in één opslag kunt zien waar de betreffende activiteit over gaat.

‘Ga mee’, met deze of soortgelijke woorden riep Jezus Zijn discipelen. En ze gingen. Het lijkt er op dat ze geen mitsen en maren aangevoerd hebben. Terwijl zij toch ook een achterban hadden, druk met hun werk, hun….. Ze zullen echt wel wat hebben moeten regelen. Ze gingen, ze deden. Ieder op zijn eigen manier. Met zijn eigen aardigheden en eigenaardigheden. Maar in het volgen waren ze één: gericht op Jezus.

Behalve het aanbod aan activiteiten en een formulier om u op te geven voor deze activiteiten, vindt u ook een formulier waarop u kunt aangeven wat u misschien of zelfs heel graag eenmalig of geregeld zou willen doen in de Protestantse Gemeente van Workum. Vele handen maken licht werk. U kunt natuurlijk ook gewoon eerst een keertje mee kijken, mee lopen voordat u zich opgeeft. Doe mee!

Als u iemand in uw omgeving weet die dit boekje niet krijgt maar vast wel mee wil doen met één of meerdere activiteiten: maak diegene attent op die activiteit en laat weten/voelen dat hij of zij welkom is/mee mag doen. En als de drempel misschien wat te hoog is: ga/kom dan met die ander!

Lukt het u om tijd te maken om aan één of meerdere activiteiten mee te doen?

Ik hoop dat we met elkaar een goed seizoen zullen hebben.
Namens de commissie Vorming en Toerusting
Ds. Liesbeth Muilwijk
 

terug