Kerstproject voor kinderen: 'Tel je mee?'

Kerstproject voor kinderen: ‘Tel je mee?’

Kerstthema 2021: 'Welkom!’

 
Afbeelding met tekst, muur, binnen, levend

Automatisch gegenereerde beschrijvingOp 28 november begint Advent: de periode van toeleven naar het feest van Jezus’ geboorte. Onder de titel ‘Welkom!’ komt het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) dit jaar met een digitaal leesplan en een adventsslinger. Ook is er een project voor kinderen.
 
‘Advent is een tijd van verlangen’, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik van het NBG. 'Dat geldt dit jaar misschien nog sterker dan anders. De onzekerheid en polarisatie van deze tijd kunnen ervoor zorgen dat je verlangt naar verbondenheid omdat je je ontheemd voelt. Met het leesplan en de slinger nodigen we mensen uit om tijdens Advent stil te staan bij het thema ‘welkom’. Voel je jezelf welkom, bij mensen en bij God? Is Jezus welkom in jouw leven? En kun jij op jouw beurt ook anderen – die misschien eenzaam zijn – verwelkomen?’

Het leesplan bevat Bijbelteksten over welkom-zijn, met daarbij een vraag of opdracht. De teksten staan ook op 28 kaartjes, die je van 1 december tot Eerste Kerstdag kunt ophangen aan een koord. Zo maak je de hoop en belofte van Kerst zichtbaar in je huis. Drie extra kaarten zijn bedoeld om te delen met iemand andersHet (digitale) leesplan staat eind november in de app Mijn Bijbel. De slinger is gratis te bestellen via:
https://campagne.bijbelgenootschap.nl/adventsslinger/


Kinderproject ‘Tel je mee?’
Afbeelding met schilderij

Automatisch gegenereerde beschrijvingVoor kinderen van 4-12 jaar is er zoals gebruikelijk een Bijbel Basics-kerstproject. Dit jaar heet het ‘Tel je mee?’ Anne-Mareike Schol-Wetter: ‘Kinderen én volwassenen kunnen zich wel eens afvragen of je wel meetelt als je niet rijk, knap, beroemd of slim bent. De Bijbel vertelt dat voor God iedereen waardevol is. Jezus zelf werd immers geboren als klein en hulpeloos kind in arme omstandigheden. Zo liet God aan ons zien dat mensen zonder macht een speciale plek bij Hem hebben.’
Het projectmateriaal en de filmpjes zijn gratis te downloaden via bijbelbasics.nl, een poster met bijbehorend boekje zijn te bestellen voor een klein prijsje via de volgende link:
https://shop.bijbelgenootschap.nl/product/tel-je-mee-bijbel-basics-advent-2021/

 
NOOT VOOR DE REDACTIE
Vragen en interviewverzoeken kunt u voorleggen aan NBG-persvoorlichter Peter Siebe,
06-20424699 of 06-33087962 (perstelefoon), psiebe@bijbelgenootschap.nl

 
 
NBG kerkvrijwilligers Janny Zweed en Klaas Hofman
 
terug