dinsdag 12 maart 2024

Luister mee - Pioniersplek Nijkleaster

Datum: 
 dinsdag 12 maart 2024
Tijdstip: 
 20.00  - 22.00
Locatie: 
 Oer de Toer

Luister mee – Pioniersplek Nijkleaster

Met Pinksteren 2023 is het klooster ‘nieuwe stijl’ Nijkleaster-Westerhûs te Hilaard officieel geopend. En zijn Kleasterlingen ingewijd. De monumentale boerderij midden in het weiland is gerestaureerd en aangepast aan de nieuwe bestemming:  plek van stilte, bezinning en verbinding.  Een plek om na te denken over het leven, het geloof en spiritualiteit.  Een oefenplek voor geloof en een pleisterplek voor de ziel.  Een inspirerende omgeving voor verbinding met iedereen die denkt in termen van humor en openheid, genade en goedheid, solidariteit en duurzaamheid.
Het Kleasterterrein herbergt ook 3 appartementen voor vaste bewoning en 9 kamers voor gasten.
 
Nijkleaster is ontstaan uit een droom van Sietske Visser en Hinne Wagenaar. In 2009 ontstond de stichting Nijkleaster officieel. Er ontstonden contacten met de Protestantse gemeente Westerwert (in de dorpen Bears, Jellum, Jorwert en Weidum) in 2010. In 2011 toonde de afdeling Missionair Werk (van de Protestantse Kerk in Nederland) ook belangstelling om samen te werken en te komen tot een pioniersplek Nijkleaster. 

Deze avond neemt een spreker ons mee in woord en beeld naar deze pioniersplek,  wat gebeurt er in een modern protestants kleaster, wat zijn de ervaringen en de verhalen, enz.
 
 
Datum:                dinsdag 12 maart 2024
Tijd:                     20.00 – 22.00 uur
Plaats:                 Oer de Toer

 

terug