donderdag 9 februari 2023

Wijn proeverij

Datum: 
 donderdag 9 februari 2023
Tijdstip: 
 19.45  - 22.00
Locatie: 
 Oer de Toer
Prijs: 
 € 29,50

Wijnproeverij

‘Wijn is leven voor een mens als je hem met mate drinkt. Wat is het leven zonder wijn? Wijn werd al in het begin gegeven om vreugde te schenken’ Sirach 31:27 (De Nieuwe Bijbelvertaling)

Ook zin in een lekker glaasje wijn en een stukje gezelligheid? Dan mag je dit niet missen. We gaan Spaanse wijnen proeven. 
De leiding is in handen van Nynke Westerhuis van ‘el Gusto’. Nynke serveert de wijnen en geeft tekst en uitleg bij de verschillende wijnen en hapjes.

●We starten de avond met een Cava (Spaanse bubbel) en vervolgens komen er nog 7 wijnen op tafel om te proeven. Wit, rosé en rode wijn.
 
●Bij elke wijn komt een uitleg over het wijngebied, de druivensoort en hoe je haar kunt combineren met bepaald eten. En er is ruimte voor vragen en ‘discussie’.
 
●De begeleidende hapjes die op tafel komen passen bij de Spaanse wijnen en bestaan uit: brood met home-made aïoli (dat is Spaanse knoflook-mayonaise), olijven, manchego kaas (dat is Spaanse schapenkaas), droge worst van Brandt & Levie en van onze eigen slagers en met in de oven geroosterde amandelen.
 
Het maximale aantal deelnemers per avond is 25 en er is ook een minimum aantal deelnemers wil het door kunnen gaan.
Bij grote belangstelling wordt er een extra avond gepland.
En natuurlijk hanteren wij een minimumleeftijd van 18 jaar.
 
 
Datum:                donderdag 9 februari 2023
Tijd:                     inloop vanaf 19.45 uur; start proeverij 20.00 uur           

Plaats:                 Oer de Toer
Kosten:               € 29,50 per persoon
 

terug