PKN
                    Protestantse Gemeente te Workum
 

wo 23 januari 2019

Thema-avond: In gesprek met andere culturen en religies

Locatie: 
 Oer de Toer
Tijdstip: 
 20.00  - 22.00

Thema-avond met Sietske de Boer
Sietske de Boer woonde en werkte 12 jaar lang als journalist, schrijver en organisator van wandeltochten in de Rif, de noordelijke bergstreek van Marokko. Zij zal u graag alles vertellen over haar ervaringen, in het bijzonder over de jaren die ze doorbracht in Al Hoceima, aan de kust van de Middellandse Zee. Al Hoceima is het hart van de Rif, de streek van herkomst van meer dan 85 % van de Marokkaanse Nederlanders.
 
Juist de laatste twee jaar is er sociale onrust in die regio, mensen voelen zich achtergesteld en willen betere voorzieningen en een betere toekomst voor hun kinderen.  ‘Het heeft alles te maken met de turbulente geschiedenis van deze streek,’ zegt Sietske. Zij schreef meerdere boeken over Marokko. Haar nieuwste boek zal ze graag – gesigneerd – verkopen.
 
Nog heel regelmatig gaat Sietske naar haar tweede vaderland, waar ze zoveel fijne jaren heeft doorgebracht. De jaren in de Rif vond ze de mooiste. ‘Ik heb in Amsterdam gewoond, en in de Marokkaanse hoofdstad Rabat, maar in de Rif merkte ik dat ik altijd een plattelander ben gebleven,’ zegt zij.

Sietske de Boer  (1954) is geboren en getogen in Gaast, als oudste dochter van het plaatselijke bakkersechtpaar Dooitze en Klaske de Boer. In 2012 keerde Sietske terug uit Marokko en trok in bij haar mem (90)  in Workum, voor wie zij mantelzorger is.
 
Datum:        Woensdag 23 januari 2019
Tijd:            20.00-22.00 uur
Plaats:        Oer de Toer

terug
 


 
KERKOMROEP en YOUTUBE

   
 
KERKNIEUWS
meer
 
AANMELDEN KERKNIEUWS DIGITAAL
meer
 
SPREUK VAN DE MAAND
 
VRAGEN OVER GELOVEN
 
NIEUWS UIT EN VOOR ONZE GEMEENTE

meer
 
JEUGDNIEUWS
meer
 
DIACONAALNIEUWS
meer
 
NIEUWS KERKRENTMEESTERS
meer
 
NIEUWS UIT DE CLASSIS EN SYNODE
meer
 
VOLG ONS VIA
 
 
Website
Heeft u vragen, opmerkingen of aanvullingen op deze site? Neem a.u.b. contact op met de webmaster Tessa de Zwart via
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.