PKN
                    Protestantse Gemeente te Workum
 

di 12 november 2019

Levensverhalen zijn van levensbelang

Locatie: 
 Kerk - It Heidenskip
Tijdstip: 
 20:00  - 22:00

Levensverhalen zijn van levensbelang.

Levensverhalen zijn stuk voor stuk verhalen met emotie. Maar waarom een levensverhaal schrijven? Is het bedoeld voor jezelf om antwoord te vinden op de vraag: Wie ben ik? Of voor je naasten om te laten weten wat je hebt meegemaakt? En hoe begin je een verhaal? Wat schrijf je wel op en wat niet? Allemaal vragen die mogelijk komen opborrelen naar aanleiding van dit onderwerp.
Marga Claus vertelt ons graag waarom het vastleggen van levensverhalen op papier van waarde kan zijn. En hoe je het schrijven ervan aanpakt.

 Marga Claus ( geboren te Leeuwarden in  1955) is een Nederlandse auteur, die in het Fries schrijft. Een deel van haar werk is tevens in het Nederlands vertaald. In 2000 verscheen haar romandebuut 'Oxzana, ferhaal fan in flechtling', het waargebeurde verhaal van een Oekraïense vluchtelinge. In 2003 verschenen 'De heit fan Serafyn', het levensverhaal van een Franciscaner pater afkomstig uit Bolsward, en 'Lytse do: dei-en nachtboek foar in stjerrebern',  gericht aan het ongeboren kind in de schoot van haar dochter.
Sinds 1987 is Marga werkzaam bij de afdeling educatie van het Friesland College, als docente  Taalondersteuning in het mbo. Als zzp-er geeft ze workshops en lessen in autobiografisch schrijven, o.a. bij Tresoar en bij de Penitentiaire Inrichting in Leeuwarden. Ook coacht ze individuele schrijvers die met hun levensverhaal aan de slag willen.  

 

In It Heidenskip wil Marga Claus graag vertellen over het belang van levensverhalen, over de opzet van haar cursussen en over haar boeken.

Datum:                dinsdag 12 november
Tijd:                      20.00  - 22.00 uur
Plaats:                  Kerk - It Heidenskip

terug
 


 
KERKOMROEP en YOUTUBE

   
 
KERKNIEUWS
meer
 
AANMELDEN KERKNIEUWS DIGITAAL
meer
 
SPREUK VAN DE MAAND
 
VRAGEN OVER GELOVEN
 
NIEUWS UIT EN VOOR ONZE GEMEENTE

meer
 
JEUGDNIEUWS
meer
 
DIACONAAL NIEUWS
meer
 
NIEUWS KERKRENTMEESTERS
meer
 
NIEUWS UIT DE CLASSIS EN SYNODE
meer
 
VOLG ONS VIA
 
 
Website
Heeft u vragen, opmerkingen of aanvullingen op deze site? Neem a.u.b. contact op met de webmaster Tessa de Zwart via
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.