Levende stenen


Midden in Workum staat de Sint Gertrudiskerk. Al van ver kun je de kerk boven de stad zien uittorenen. Wat je noemt een beeldbepalend element. Veel mensen hebben iets met de kerk als gebouw. Je kijkt er naar op als je langsfietst. De toren wijst omhoog. En eenmaal binnen kijken de eeuwen op je neer. Je baadt er in het licht, je komt er tot rust.

Maar er is meer...We krijgen de kans te ontdekken dat we als gemeente van Christus een geestelijk huis vormen. De Heer zelf is het fundament. En wij mensen mogen ons laten inschakelen bij de bouw van Zijn huis. Dan ben je een levende steen. (Dit schrijft Petrus, een leerling van Jezus, in 1 Petrus 2:5)  We zijn blij met ons prachtige kerkgebouw. Maar de kern van ons gemeente zijn is: dat de Heer ons fundament is, en dat Hij je roept een levende steen te zijn.Dominee Arnold Vriend (1966) groeide op in Andijk. Na een opleiding aan de    tuinbouwschool in Utrecht begonnen met een deeltijdopleiding Theologie aan de Universiteit Utrecht. Getrouwd met Hanneke. Ze hebben vier kinderen; Pieter, Marieke, Nienke en Sofie. 

Tijdens de theologie-opleiding gewerkt bij een bijbelschool en bij een verzekeringsmaatschappij. Na afronding van de opleiding aan de Universiteit Utrecht de kerkelijke opleiding gedaan aan de PThU met het oog op het predikantschap in de PKN.
In oktober 2010 bevestigd als predikant in de Protestantse Gemeente Ouwsterhaule-Scharsterbrug en sinds september 2018 predikant voor de Protestantse Gemeente Workum en de Protestantse Gemeente It Heidenskip.Kerkelijk werkster H. (Hieke) Plantinga-Folkertsma (1963) groeide op in Hindeloopen. Na opleiding op de Analistenschool werkzaam als klinisch-chemisch analiste in Den Helder en Leeuwarden. In 1987 getrouwd met Johannes Plantinga, drie zoons Auke, Nico en Gerard. 


Van 1999 tot 2010 gewerkt als parttime taxichauffeur. Vanaf 2006 HBO-opleiding Theologie aan de NHL te Leeuwarden en in 2010 afgestudeerd in de richting Godsdienst Pastoraal Werk. In periode  2008-2010 pastorale bijstand in Workum. Per september 2018 een tijdelijke aanstelling in Koudum i.v.m. vacature predikant. Per 1 februari 2012 in de Protestantse Gemeente te Workum voor 8 uur per week in dienst als kerkelijk werker. Voor gebed en gesprek kunt u altijd één van de predikanten benaderen. Voor contactgegevens zie Adres&contact.

 

terug