PKN
                    Protestantse Gemeente te Workum
 
JEUGDNIEUWS JEUGDNIEUWS

Optreden DJ Rosso
Mooie avond met Roberto Rosso gehad!
Gisteravond kwam de christelijke DJ naar de Klameare in Workum om zijn debuut album 'AS THE CROW FLIES' te promoten.

Het was super leuk, zo 'n 60/70 kids waren uit Workum en omstreken erbij.
De beat was krachtig zo ook zijn verhaal.
Het was een fantastische avond!
Let op….. Het is bijna zover!!
Misschien heb je het al voorbij zien komen op Facebook posters, krant of waar dan ook...
Maar vrijdagavond 9 november is het zover, dan komt DJ Roberto Rosso zijn album promoten in Workum!!!
Robin Simon, artiestennaam Roberto Rosso is nog maar 22 jaar. Hij is al een aantal jaar actief als christelijke dj en trad al op bij grote festivals zoals like Jesus ,EO jongerendag en Beam festival.
Vrijdag 6 juli kwam zijn debuutalbum online uit.
'As The Crow Flies telt 14 krachtige dance liedjes met harde beats.

JIJ MAG HIER OOK BIJ ZIJN!!!
Neem je vrienden en vriendinnen mee voor een gezellige avond in de Klameare!!!
De entree is gratis, consumpties zijn 1.50.
Ook heeft Robin een eigen kledinglijn waarvan evt wat te koop is en natuurlijk is z'n cd te verkrijgen.
Ook is alle jeugd vanaf het voortgezet onderwijs van de gemeentes rondom Workum uitgenodigd.
Zoals Bolsward, Tjerkwerd, Parrega, It Heidenskip, Hindeloopen, Koudum, Makkum en Stavoren.
Erg leuk dus om elkaar daar te ontmoeten!
Inloop: 20.00 
Start avond :20.30 tot ongeveer 21.45
Waar: Klameare  Workum.
Tot vrijdagavond 9 november, want.....DIT MAG JE NIET MISSEN!!!

P.s wil je alvast wat meer horen over Roberto Rosso, zijn album 'As The Crow Flies’ staat op Spotify.
En ook op fb en Instagram kun je hem volgen.. 
Groetjes de jeugdouderlingen Workum.
Jantine 
Paulina 
Juann 
Siska


KSG-dienst 7 november,  “Danken is gunnen”
“11 november is de dag dat mijn lichtje branden mag”
Dit liedje komt je vast bekend voor! Misschien loop je dit jaar ook weer met een mooie lampion langs de deuren en hoop je veel snoepgoed en lekkers op te halen!
Maar… wie was Sint Maarten eigenlijk? En ging het bij hem ook om heel veel te verzamelen voor zichzelf, of deelde hij juist uit van zijn eigen bezittingen?
 
In de KSG-dienst op woensdagavond 7 november (Dankdag) om 19:00 uur, met als voorganger ds. Arnold Vriend, horen en zien we het verhaal van Sint Maarten en mag je jouw lampion meenemen naar de St. Gertrudiskerk! Zo ga je een beetje je eigen licht delen met anderen. Dankbaar voor wat je hebt en wat je een ander ook gunt.
“Handen heb je om te geven…”


Lijkt het jullie leuk om een keer “zondagskind” te zijn ?

Een zondagskind heeft een bijzondere  plek in de kerkdienst. Je mag dan mee helpen in de dienst zoal: lantaarntjes aansteken, kijken bij het orgel en beamerteam, helpen met collecteren, de kerk mee opruimen en soms heeft de dominee ook nog een werkje voor je. Als je denkt dit lijkt me leuk en je zit in groep 4,5,6 of 7 van de basisschool dan mag je je opgeven via de mail bij Tjettje Postma: of via whatsapp bericht op telefoonnummer: 0640285369
Groetjes Tjettje en Thea.EO-Jongerendag
Op zaterdag 26 mei gingen we met een groep naar EO-Jongerendag. Het was de 44e editie. Met drie auto’s gingen we vanaf de sporthal naar de GelreDome in Arnhem. Toen we er aan kwamen, waren er al heel veel jongeren en hing er een supergezellige sfeer. Er waren meer dan 20.000 jongeren.
Om 14.00 uur begon het programma. Vooraf had je hilarische momenten, zo kwam je op drie mega-grote schermen op beeld en moest je een opdracht uitvoeren dat werd gezegd met tekst op de schermen, bijv: lik je elleboog, geef je buurman/buurvrouw een knuffel. De presentator was Joram Kaat. De leukste muziek die er was, was van The Drop met Lz7ogram. Ze komen uit Engeland. Lz7 is elk jaar bij EO-Jongerendag. Vorig jaar was hij er om te spreken, maar ook om muziek te maken. In de pauze kon je naar buiten er waren veel kraampjes, maar ook activiteiten zoals, klimmuur, wipe-outbaan, darten in het groot, springkussens en nog veel meer. Na de pauze was het eindprogramma en was het om 21.00 uur afgelopen. We hebben op het laatst Anna Schormans ook nog gesproken dat was gezellig. Op de terugweg zijn we nog naar de MacDonalds geweest. Dat was een mooie afsluiter van een geweldige dag!
 
Groetjes Iris van der Schaaf


Zondag 3 juni KSG-dienst met het thema: Kiezen!?

's Morgens voor de spiegel 
stel ik mijzelf de vraag: 
welke kleren kies ik? 
Wat trek ik aan vandaag? 
 
We maken veel keuzes op een dag, van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Onze cultuur biedt ook veel mogelijkheden: zo kunnen we uit veel soorten chips kiezen, maar ook uit zorgverzekeringen, internetproviders of energieleveranciers.
In de KSG-dienst op 3 juni lezen we het Bijbelboek Ruth, waarin er ook keuzes worden gemaakt. Het verhaal begint met moeder Noömi die samen met haar man en twee zonen hun huis in Betlehem moeten verlaten vanwege een hongersnood. Zoals veel vreemdelingen in deze tijd hebben ook zij weinig keuze. Eenmaal in het vreemde land Moab, trouwen de zonen ieder met een Moabitisch meisje. Dan sterft de vader en kort daarna ook de twee zonen. Noömi besluit terug te gaan naar haar geboorteland Israël. Haar ene schoondochter kiest ervoor om in Moab te blijven. De andere schoondochter (Ruth) kiest ervoor om met Noömi mee te gaan: ‘Waar u gaat, zal ook ik gaan.’
Het verhaal maakt duidelijk dat je niet altijd vrij bent in het maken van keuzes, dat je soms voor dilemma’s komt te staan en niet weet wat te doen. Dat je bij het nemen van beslissingen niet alleen aan jezelf maar ook aan anderen kunt denken. Dat keuzes consequenties hebben. En dat het zelf kunnen en mogen kiezen jou en anderen gelukkiger kunnen maken.
 
Kies jij er voor om op 3 juni naar de KSG-dienst te komen?


Palmpasen
Hallo jongens en meisjes,
Zondag 25 maart is het Palmzondag!
Op deze feestelijke zondag,  die gaat over de intocht van Jezus in Jeruzalem is het een traditie om met jullie een Palmpasenstok te maken.
Dit doen we tijdens de kinderkerk in de Latijnse school, omdat we dit jaar niet in Oer de Toer kunnen. De oppas voor de kinderen (onder de 4 jaar) is deze keer in de Westbouw.
Na de kinderkerk komen de kinderen terug in de kerk met hun mooi versierde stokken. Het wordt een feestelijk gebeuren!
We hopen dat je erbij bent op zondag 25 maart , tot dan!
 
Groetjes van de leiding van de kinderkerk


Jeugd biedt helpende hand!
Hoe mooi klinkt deze titel!!?!
Ja beste gemeenteleden, wij gaan onze handen weer uit de mouwen steken! Op zaterdagmiddag 24 maart van ongeveer 2 tot 4 uur.

Maar, in tegenstelling tot vorig jaar, doen we het dit jaar niet voor noppes…maar voor ons 40-dagentijd doosje!
Aan het begin van de 40-dagentijd hebben wij allemaal van de Jeugddiakenen een spaardoosje gekregen met als doel hier geld in te sparen. De opbrengst van dit doosje gaat naar kinderen in India.
 
In het zuiden van dit land ligt de grote stad Tirupur. Hier wonen meer dan 10.000 kinderen die niet naar school gaan. Vaak moeten ze werken in textielfabrieken onder zeer slechte omstandigheden. Ook komt er veel geweld voor. De stichting SAVE probeert er alles aan te doen om deze kinderen weer naar school te krijgen. Ze praten met de bazen van de fabrieken, met de ouders van de kinderen en met de kledingmerken die hier hun kleding laten maken. Zo proberen ze de kinderarbeid te stoppen.
Daarom doen wij hier een oproep voor een heitje voor een kwarteitje.
Dus, heeft u een klusje waar u maar niet aan toe komt.
Of zelf niet kan doen, of gewoonweg even geen zin in hebt.
Dan is dit uw kans!
We kunnen bijvoorbeeld uw hond uitlaten, lege flessen weg brengen, boodschappen doen, stofzuigen, etcetera.
U vraagt en wij doen. Geef u op!
U kunt bellen naar:
Jantine de Vries, 06-17 44 70 43
of mailen naar:

 
De klussen worden gedaan door de jongeren van groep 6, 7 en 8, in de leeftijd van 9, 10, 11 en 12 jaar.

We hopen op vele leuke klusjes en een gezellige actieve middag!
Maar let op! Hier blijft het niet bij.
Naast de heitjes voor een karweitje, willen we ook graag lege flessen inzamelen. Wilt u daarom lege statiegeldflessen voor ons bewaren? U kunt hierbij denken aan frisdrankflessen of bierflesjes.
Als u uw naam en adres aan ons doorgeeft, komen wij deze flessen ook op zaterdag 24 maart, tussen 2 en 4 uur, bij u ophalen en leveren wij ze voor u in bij de supermarkt. Het statiegeld wat we er voor krijgen is voor de spaaractie!
Bent u 24 maart niet thuis? Maar wilt u wel flessen doneren? Dan mag u deze brengen bij Tjettje Postma, Begine 12 in Workum.
 
Helpt u allemaal mee? Hoe meer flessen we ophalen, hoe meer geld we sparen, hoe meer kinderen in India weer naar school kunnen!
 
Alvast dank u wel, namens
de helpende kinderen, de jeugddiakenen en de jeugdouderlingen.


Jeugddienst 18 maart: Samen SterkVeertigdagentijd.
In de Veertigdagentijd luisteren de kinderen naar verhalen over wat Jezus ziet, hoort en doet op weg naar Pasen. Het thema van het project is ‘Ik zorg voor jou’. God zorgt voor mensen en de mensen zorgen voor elkaar.
Op 1e zondag horen de kinderen het Bijbelverhaal van Jezus in de woestijn, veertig dagen en veertig nachten lang. Daar komt de duivel die hem op de proef stelt. Maar er komen engelen die voor hem zorgen ( Marc. 1:12-15). Als introductie op het verhaal wordt elke zondag een voorwerp getoond dat het verhaal symboliseert.

Verbeelding: De Bijbelverhalen worden zichtbaar gemaakt op een grote poster voor in de kerk, met daarop een bloem. Op de bloem wordt na afloop van de kinderbijeenkomst door het zondagskind een illustratie van het verhaal van die week toegevoegd.


EO jongerndag 2018Hallo jongeren (vanaf het voortgezet onderwijs) en ouder!
Op zaterdag 26 mei 2018 is het weer zover, de EO-Jongerendag! Houd die datum vast vrij in je agenda en bereid je voor op het grootste feestje dat je je voor kunt stellen.
Met een heel stadion vol christelijke jongeren, toffe artiesten en inspirerende sprekers uit het binnen- en buitenland, aanbidding en heel veel fun. De EO-jongerendag, 44e editie, vindt weer plaats in het GelreDome te Arnhem. Het thema is dit jaar “WALK ON WATER”!
De 1e artiest is al bekend: For KING & COUNTRY komt terug! Na een ontzettend succesvol optreden op de EO-Jongerendag van 2016 en twee strak uitverkochte concerten vorig jaar, staan ze op 26 mei 2018 opnieuw in het Gelredome! De band met broers Joël en Luke Smallbone is 1 van de grootste christelijke bands in de USA en daarbuiten en bracht twee jaar geleden nog een eigen film Priceless uit. Hun liedjes staan bekend om hun prachtige melodieën, bombastische klanken en persoonlijke verhalen. Als je ze ooit gezien hebt, weet je waar we het over hebben (en wil je gegarandeerd nog een keer). Zo niet: WEES ERBIJ.
De Evangelische Omroep organiseert al vanaf 1985 de EO-Jongerendag. Het begon kleinschalig, maar het is uitgegroeid tot een groots spektakel. Jaar in, jaar uit slagen ze er in een compleet voetbalstadium te vullen met enthousiaste jongeren die “uit hun dak gaan”. De jongeren gaan namelijk uit hun dak voor God. En ze weten hoe ze een feestje moeten bouwen. Vorig jaar waren we ongeveer met 20 jongeren uit en rondom Workum!!
 
Via het “Blauwe Boekje” hebben 10 jongeren hun al opgegeven, maar denk je nu, dit is ook wat voor mij of voor mijn vriendin/vriend, geef je (haar/hem) dan nog z.s.m. op (uiterlijk t/m 28 februari 2018) via jeugdouderling of 06-21558414.
Kosten: waarschijnlijk weer een eigen bijdrage voor de vervoerskosten, rond de € 10,-- p.p.

De kaartverkoop start vanaf 26 januari 2018!! Dus geef je snel op, (opgeven t/m 28 februari 2018!). Daarna wordt er dan voor de gehele groep uit Workum kaartjes gereserveerd! (Na reservering kunnen kaartjes niet meer geannuleerd of gewijzigd worden!!).

De EO-Jongerendag wordt georganiseerd door BEAM; het jongerenwerk van de EO. Zij zijn enthousiast over Jezus en willen Zijn voorbeeld volgen. Samen met jou willen ze Jezus’ liefde en positiviteit uitstralen naar iedereen om ons heen.
Kijk ook op de site www.eo.nl/jongerendag
 
Zorg dat je er bij bent!
 
De Jeugdouderlingen
Marian, Siska, Juann, Jantine en Woltsje

terug
 
 
KERKOMROEP
 
NIEUWS UIT EN VOOR ONZE GEMEENTE

meer
 
AANMELDEN KERKNIEUWS DIGITAAL
meer
 
JEUGDNIEUWS
meer
 
DIACONAALNIEUWS
meer
 
NIEUWS KERKRENTMEESTERS
meer
 
LANDELIJK NIEUWS
meer
 
vragen over geloven
 
Spreuk van de maand
 
VOLG ONS VIA
  
 
Website
Heeft u vragen, opmerkingen of aanvullingen op deze site? Neem a.u.b. contact op met de webmaster (Els de Bok) via   
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.