PKN
                    Protestantse Gemeente te Workum
 
Jeugdbank Jeugdbank
Hallo jongens en meisjes van klas 1 tot 4 van het voortgezet onderwijs.

Velen van jullie kennen inmiddels de jeugdbank.
Maar omdat er weer een groep afscheid neemt van de kinderkerk,willen we het hier toch nog een x uitleggen.

De jeugdbank bestaat nu een jaar...en is ontstaan doordat we de overstap van kinderkerk naar een hele dienst in de kerk iets makkelijker voor jullie willen maken. Het is altijd fijn dat je weet dat je als jongere niet alleen bent in de kerk. En hoe gezellig en fijn is het dan als je met elkaar in je eigen bank kan zitten.

Dit is dus nu elke dienst mogelijk. De bank is herkenbaar aan een waar jeugdbank logo. En om dit alles nog eens extra feestelijk te maken  is er 1x per maand een heus ontbijt! Gezellig kletsen en eten en ook komt de dominee nog even langs om alvast wat uitleg te geven over de preek van die dienst, zodat je het iets beter zult kunnen begrijpen. 

Wanneer dit steeds is krijg je te horen via de jeugdbank app waarop je ook steeds kunt aangeven of je er die x bij bent. Dus lijkt het je leuk om samen met vrienden je geloof te delen en te luisteren naar het woord van God.
Laat je dan toevoegen op de jeugdbank app (door Juann vd Schaaf of Siska Dijkstra) Of kom gewoon eens gezellig in de bank zitten.

Je bent welkom...je hoort erbij!!!!

Groetjes, de jeugdouderlingen
 
Kerk - School - Gezin commissie Kerk - School - Gezin commissie
Door het jaar heen worden er twee of drie Kerk, School en Gezin (KSG) diensten gehouden. Een van deze diensten is de dankdienst op dankdag. Tijdens deze diensten besteden we aandacht aan thema’s als dankbaarheid, samen delen en armoede. Instanties als het Leger des Heils, Vluchtelingenwerk en de Voedselbank werken dan mee.
 
In de KSG diensten hebben de kinderen altijd een actieve rol: zingen, toneelspelen, collecte lopen, een gebed uitspreken. Ook is er oog voor lief en leed: de Kika beer wordt uitgedeeld aan een ziek kind. Een bos bloemen gaat naar zieke ouders. De diensten worden op school voorbereid. De predikant komt op school en praat met de kinderen over het thema.
 
We kijken terug op mooie, bemoedigende diensten en hopen ook komend jaar weer twee à drie diensten te organiseren.

Contactpersoon: Anke Dijkstra, tel. 541997
 
jeugddienstcommissie uitleg jeugddienstcommissie uitleg

Dit seizoen gaat er het één en ander veranderen in de opzet van de Jeugddiensten. In plaats van 3 specifieke Jeugddiensten gaan we meer toe naar  diensten waarin blokjes zitten van zo’n 10 minuten waar de Jeugd centraal staat en er ook sketches of muziek voorgedragen zal worden door de Jeugd.

Deze blokjes zullen plaats vinden wanneer de Jeugdbank ‘open’ is of eventueel bij andere, speciale diensten. Ons geloof, gekoppeld aan de actualiteit van dat moment, ingevuld naar de Jeugd hun ideeën en hun muziekkeuze… die mogelijkheid wordt hun geboden in de daarvoor bestemde diensten. 

Zit jij in de leeftijdscategorie 13 t/m 18 jaar, bespeel je een muziekinstrument of heb je een ander cool idee voor de invulling van zo’n blokje, laat het me gerust weten!! 
Voor nadere en meer specifieke informatie over bovenstaande: hou Kerknieuws in de gaten!!!

Voor informatie of vragen kunnen jullie contact opnemen met: 
Gerard de Boer  tel. 541157 of 06-51377324

 

 

 
 
KERKOMROEP en YOUTUBE

   
 
KERKNIEUWS
meer
 
AANMELDEN KERKNIEUWS DIGITAAL
meer
 
SPREUK VAN DE MAAND
 
VRAGEN OVER GELOVEN
 
NIEUWS UIT EN VOOR ONZE GEMEENTE

meer
 
JEUGDNIEUWS
meer
 
DIACONAAL NIEUWS
meer
 
NIEUWS KERKRENTMEESTERS
meer
 
NIEUWS UIT DE CLASSIS EN SYNODE
meer
 
VOLG ONS VIA
 
 
Website
Heeft u vragen, opmerkingen of aanvullingen op deze site? Neem a.u.b. contact op met de webmaster Tessa de Zwart via
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.