PKN
                    Protestantse Gemeente te Workum
 
jeugdactiviteiten 2018-2019 jeugdactiviteiten 2018-2019
Save the date: Overstapdienst
De overstapdienst, waarin de kinderen van groep 8 de periode Basisschool en Kinderkerk afsluiten en de overstap maken naar Middelbare school-Catechese-Kerkdienst, vindt in 2019 plaats op zondag 7 juli 2019. 
Ouders van kinderkerkkinderen die in 2018-2019 in groep 8 zitten: zet het alvast in je agenda!

Jeugdbank/ontbijt
Voor jongens en meisjes van klas 1 tot 4 van het voortgezet onderwijs.
Eén keer per maand is er een gezellig Jeugdbankontbijt in de kerk! Gezellig kletsen en ontbijten met z’n allen. Ook komt de dominee even langs om alvast wat uitleg te geven over de preek van die dienst, zodat je het iets beter zult kunnen begrijpen.
 
Hierna kun je gezellig met je vrienden/vriendinnen bij elkaar in de kerk gaan zitten op de Jeugdbank, maar je mag uiteraard ook gewoon bij je ouder(s) gaan zitten.
 
Wanneer het Jeugdbankontbijt is, krijg je te horen via de Jeugdbank-app.
Je kunt dan per keer aangeven of je er die x bij bent.
Laat je toevoegen op de Jeugdbank-app!
Of kom gewoon eens gezellig in de Jeugdbank zitten.

Contactpersonen: de Jeugdouderlingen
 
Jeugddiensten
Ook dit seizoen zullen er weer een aantal Jeugddiensten plaats vinden. Diensten waarin de kern van het geloof natuurlijk net zo centraal staat als in de andere diensten, maar waarbij de jeugd net even wat meer in het middelpunt staat. Diensten voor èn door de jeugd, immers de jeugd draagt onze toekomst met zich mee en helpt ons zo bij het doorvertellen en uitdragen van het geloof.
Contactpersoon voor de Jeugddiensten is: Gerard de Boer
Fugelikkers 15, tel. 0651377324, e-mail:
 
OPROEP: Ik zoek nog versterking naar iemand die de jeugddiensten samen met mij (en de jeugd) wil organiseren. Lijkt u/ jou dit wat, laat het dan even weten.
 

Club
Van oktober tot april is er eens in de twee weken club voor de basisschool-groepen 5 t/m 8, in de Útwyk. We beginnen met club na de herfstvakantie!
De avond is nog niet bekend, dat krijg je nog te horen. De clubleiding voor dit jaar zijn:

Groep 5: Esther en een jongere (maatschappelijke stage)
Groep 6: Herma en Gatske
Groep 7 en 8: wisselend op basis van een rooster.
 
OPROEP: We zoeken nog een jongere uit de 3e klas die graag mee wil helpen bij de club van groep 5, dit in het kader van zijn/ haar maatschappelijke stage.
 
Én we zoeken ouders en gemeenteleden die het leuk vinden om één of twee keer een avond club te verzorgen voor de kinderen van groep 7 en 8.
 
Contactpersonen: de Jeugdouderlingen

Jongerencatechese
In kleine groepen hopen we van oktober tot Pasen ongeveer 10 gezellige en leerzame avonden te hebben.
 
Dominee Vriend zal deze avonden leiden. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden er één of twee groepen gevormd. Later wordt nog bekend gemaakt wat de locaties en tijdstippen zijn.
 
Hoor jij bij de leeftijdsgroep 12-16, dan kun je in het najaar een brief verwachten met aanvullende informatie en hoe je je op kunt geven voor de huiscatechisatie.
 

Jeugd-diaconaat 
Bij diaconaat door jongeren worden in de kerkelijke gemeente kinderen, tieners en jongeren gestimuleerd en begeleid bij omzien naar de medemens. Men kan bijvoorbeeld geld ophalen d.m.v. een flessenactie. Jongeren kunnen hierdoor ontdekken welke problemen zich afspelen in onze samenleving.
 
Diaconaat voor jongeren richt zich op jongeren die zelf te maken hebben met problemen. Bijvoorbeeld armoede in het gezin, gepest worden of verslaving. 
Al onze activiteiten worden vermeld in het Kerknieuws.
 
De jeugddiakenen:
Tjettje Postma tel. 543193 of 06-40285369 en Thea Wijnja

Jeugd biedt helpende hand!
Ook komend jaar gaan we weer onze handen uit de mouwen steken.
Met de jeugd van onze Kerk (kinderen van groep 6, 7 en 8) gaan we een helpende hand bieden aan andere gemeenteleden. Deze middag staat gepland op zaterdag 13 april, van 14.00 uur tot 16.00 uur.
 
Je kunt bijvoorbeeld denken aan “glas wegbrengen naar de glasbak”, “oud papier wegbrengen”, “de hond uitlaten” of “een boodschapje doen”.

We doen dit, om als Christenen, onze medemens te helpen. Maar daarnaast willen we ook graag sparen voor het 40-dagenspaardoosje van Kerk in Actie. Daarom willen we naast de hierboven genoemde klusjes ook graag lege statiegeldflessen bij gemeenteleden ophalen.

Doe jij ook (weer) mee? Hartstikke leuk!
Contactpersonen: de Jeugdouderlingen en de Jeugddiakenen
 

High tea voor iedereen, door  de jeugd!
Op de zaterdag 2 februari 2019 gaan we een gezellige High Tea verzorgen in onze mooie Oer de Toer!
’s Middags, vanaf circa 13.30 uur, gaan we samen heerlijke zoete en hartige hapjes maken.
Rond 17.00 uur komen de gasten (gemeenteleden) om samen met ons van de High Tea te gaan genieten.
 
Zit je in de brugklas of hoger dan kun je je opgeven voor deze activiteit.
 
Contactpersonen: de Jeugdouderlingen
 

EO – Jongerendag
De afgelopen jaren was de EO-Jongerendag een groot succes! Met een groep jongeren (leeftijd 12 jaar en ouder) uit Workum wordt elk jaar in Gelredome een “feestje” gebouwd.
 
Je enthousiasme, je geloof en passie voor Jezus delen met 20.000 andere jongeren! Hoe mooi is dat? Samen bidden, zingen, feestvieren en nadenken over wat het betekent om één te zijn met elkaar en met God.
 
De artiesten en sprekers zijn nu nog niet bekend, maar zodra hier meer over bekend is, laten wij jullie dit weten en anders kun je meer info vinden op www.eo.nl/jongerendag.
Lijkt het je leuk om hier (weer) naar toe te gaan, geef je dan gelijk op en neem een vriend(en) en/of vriendin(nen) mee, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
 
De kaartverkoop start meestal al rond december, het is dus van belang dat je je op tijd opgeeft. Er wordt dan voor de gehele groep kaartjes gereserveerd door de jeugdouderlingen.
 
De EO-Jongerendag vindt jaarlijks plaats in het Gelredome te Arnhem, datum voor 2019 is nog niet bekend, waarschijnlijk een zaterdag in juni.
We vertrekken ’s ochtends om 10.00 uur zijn weer thuis rond 23.00 uur
De toegang wordt betaald door de kerk, van jou vragen we alleen een bijdrage voor de vervoerskosten (circa EUR 10,--).
 
Contactpersonen: de Jeugdouderlingen

Interkerkelijk volleybaltoernooi
Regio Makkum organiseert voor de 4e keer het Interkerkelijk volleybaltoernooi en nodigt Workum uit om hier aan mee te doen. Ben jij er dit jaar ook (weer) bij?

Het toernooi kenmerkt zich door ontmoeting tussen jong en oud(er) en ontmoeting tussen verschillende kerken. Stel zelf je team samen met zowel tieners, vrouwen en mannen. Kinderen/tieners vanaf ongeveer 10 jaar oud kunnen meedoen aan het toernooi (dit om het verschil in leeftijd niet te groot te laten worden). Een maximum leeftijd is er niet. Het toernooi is dus voor jong en oud.

De datum (januari 2019) en de locatie voor dit toernooi is nog niet bekend, maar zal t.z.t. worden gecommuniceerd via het Kerknieuws. Het toernooi start om 10.00 uur starten en duurt tot ongeveer 15:00 uur (afhankelijk van het aantal deelnemende teams en welke ronde je haalt).
Opgeven kan individueel of als team. Elk team moet bestaan uit minimaal 6 spelers waarvan minimaal één man, één vrouw en één tiener (t/m 16 jaar).
Liever niet spelen maar wel scheidsrechter zijn? Ook dan nodigen wij u van harte uit om zich aan te melden.

De kosten voor het toernooi zijn circa EUR 5,-- per persoon.

Contactpersonen: de Jeugdouderlingen
 
DJ Roberto Rosso komt draaien in Workum!!!
Vrijdagavond 9 november hebben we iets speciaals op het programma staan. Niemand minder dan DJ Roberto Rosso komt naar Workum.
Robin, zoals hij zelf heet, is een christelijke DJ bekend van grote christelijke feesten, zoals de EO-Jongerendag en het Sound of Heaven Festival.
Hij heeft een nieuwe dance album en hiermee gaat hij door het land.
Erg blij zijn we dan ook dat hij ook bij ons wil komen!
Hij zal een uur optreden en zijn album 'As the crow flies' met z'n dance muziek presenteren. Tussendoor zal hij ook over zijn leven en geloof vertellen. Dit zal plaats vinden in de nieuwe Oer de Toer.

Ben je 12 jaar of ouder…, twijfel dan niet langer en kom ook!!!
Mocht je meer info over Roberto Rosso willen. zoek onder Roberto Rosso op Facebook of Instagram dan vind je hem zeker.

We hopen op jullie komst, want dit mag je niet missen!!!!!

Contactpersonen: de Jeugdouderlingen
18+ middag
In het najaar nodigen we, op een zondagmiddag, alle 18 jarigen van 2018 uit voor een gezellige middag. Tijdens deze middag bieden we je een Bijbel, dagboekje of straatbijbel aan namens de Kerk.
De datum, locatie en aanvangstijd hoor je te zijner tijd via een persoonlijke uitnodiging.

Contactpersonen: de Jeugdouderlingen


 
terug
 
 
KERKOMROEP en YOUTUBE

   
 
KERKNIEUWS
meer
 
AANMELDEN KERKNIEUWS DIGITAAL
meer
 
SPREUK VAN DE MAAND
 
VRAGEN OVER GELOVEN
 
NIEUWS UIT EN VOOR ONZE GEMEENTE

meer
 
JEUGDNIEUWS
meer
 
DIACONAAL NIEUWS
meer
 
NIEUWS KERKRENTMEESTERS
meer
 
NIEUWS UIT DE CLASSIS EN SYNODE
meer
 
VOLG ONS VIA
 
 
Website
Heeft u vragen, opmerkingen of aanvullingen op deze site? Neem a.u.b. contact op met de webmaster Tessa de Zwart via
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.