PKN
                    Protestantse Gemeente te Workum
 
geboorte- en doopketting geboorte- en doopketting

Binnen de Protestantse Gemeente te Workum gedenken we onze overleden gemeenteleden in ons hart en daarnaast is het tastbaar geworden in de vorm van een gedenksteen.
We willen echter ook graag de nieuwe “kleinste” leden een plek geven in onze gemeente, we groeien als gemeente wanneer er een kindje wordt geboren. Dit willen we zichtbaar maken door middel van de geboorte- en doopketting.

De draad staat voor Gods liefde, die houdt ons allemaal bij elkaar. Als draad zie je hem niet zitten in een geregen ketting maar toch zit hij er wel om de kralen, ons, goed vast te houden. Zonder Gods liefde, deze draad, kunnen wij geen ketting maken.
De kralen die we rijgen zijn allemaal verschillend van vorm en kleur. Net als alle kinderen en mensen in de wereld, die zijn ook verschillend van vorm en kleur. Ze worden allemaal aan de ketting geregen, ze horen allemaal bij de Heer. Bij de afkondiging van een geboorte wordt de ketting geopend om de kring weer groter te maken, dit nieuwe kindje hoort er nu ook bij en daarna sluit je hem. Op iedere kraal staat de naam, geboortedatum en eventueel later de doopdatum geschreven. Als de kinderen 4 jaar worden krijgen ze, samen met een uitnodiging voor de kinderkerk, de kraal als aandenken weer mee.

terug
 
 
KERKOMROEP en YOUTUBE

   
 
KERKNIEUWS
meer
 
AANMELDEN KERKNIEUWS DIGITAAL
meer
 
SPREUK VAN DE MAAND
 
VRAGEN OVER GELOVEN
 
NIEUWS UIT EN VOOR ONZE GEMEENTE

meer
 
JEUGDNIEUWS
meer
 
DIACONAALNIEUWS
meer
 
NIEUWS KERKRENTMEESTERS
meer
 
NIEUWS UIT DE CLASSIS EN SYNODE
meer
 
VOLG ONS VIA
 
 
Website
Heeft u vragen, opmerkingen of aanvullingen op deze site? Neem a.u.b. contact op met de webmaster Tessa de Zwart via
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.