PKN
                    Protestantse Gemeente te Workum
 

di 7 januari 2020

Film 'An'

Locatie: 
 Filmtheater, Emmabuurt
Tijdstip: 
 19:30
Prijs: 
 â‚¬ 7,50 (inclusief koffie/thee)

Film:          AN (sweet bean)
 

 Sentaro heeft een klein eettentje waar hij     dorayaki verkoopt (met rode bonen gevulde   Japanse pannenkoekjes).Studente Wakane   is vaste klant en komt bijna dagelijks een   dorayaki eten.
 Op een ochtend staat de 76-jarige Tokue in   de zaak, waarbij ze reageert op een   vacature. Sentaro durft het niet aan om zo'n   oude vrouw een baan te geven, maar         Tokue blijft aandringen.Ze is bereid om voor een heel laag salaris te werken, als ze maar aan de slag kan. Tokue blijkt een expert te zijn in het maken van 'an', de bonenvulling voor  de dorayaki. Tokue maakt met verse ingrediënten en met veel liefde en geduld de lekkerste 'an'. Ook de klanten weten de nieuwe dorayaki te waarderen en regelmatig moet men voor sluitingstijd al nee verkopen aan de klanten. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen Sentaro en Tokue, maar eigenlijk weten ze nauwelijks iets van elkaar.
Als de film een boodschap wil uitdragen dan is het dat je iemand moet beoordelen op wat hij/zij wel kan en niet op wat hij/zij niet (meer) kan. Kawase filmt dit op een heel natuurlijke en rustige manier. Bijna spiritueel zelfs. Er wordt nauwelijks gebruik gemaakt van extra belichting, zodat ook het beeld een natuurlijke uitstraling krijgt. Je bent als kijker onderdeel van het leven van het drietal. De betrokkenheid is daardoor groot. Kawase weet via An een sociaal probleem aan te pakken en doet dit op een heldere en indringende manier.


Data:                     dinsdag 7 en donderdag 9 januari 2020
Tijd:                      19.30
Plaats:                  Filmtheater, Emmabuurt                          
Kosten:                € 7,50 (inclusief koffie/thee)

 

terug
 


 
KERKOMROEP
 
NIEUWS UIT EN VOOR ONZE GEMEENTE

meer
 
AANMELDEN KERKNIEUWS DIGITAAL
meer
 
JEUGDNIEUWS
meer
 
DIACONAALNIEUWS
meer
 
NIEUWS KERKRENTMEESTERS
meer
 
NIEUWS UIT DE CLASSIS EN SYNODE
meer
 
vragen over geloven
 
Spreuk van de maand
 
VOLG ONS VIA
 
 
Website
Heeft u vragen, opmerkingen of aanvullingen op deze site? Neem a.u.b. contact op met de webmaster Tessa de Zwart via
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.