Advent: onderweg naar Kerst!

Advent: onderweg naar Kerst!

In deze komende weken bereiden we ons, met alle beperkingen en alle mogelijkheden, voor op het Kerstfeest op 25 december. We kijken vooruit met hoop en verwachting. Die tijd van vooruit kijken naar Kerst heet: ‘advent’. We kunnen de dagen aftellen aan de hand van een adventskalender, die we aan alle adressen in onze kerkelijke gemeente geven. Met voor elke dag een inspirerende tekst en ook recepten, knutsel-ideetjes, verwijzingen naar collectedoelen en liedjes.

In de adventstijd organiseert de kinderkerk op de zaterdagmiddagen vanaf 28 november van 16.00 uur tot 16.45 uur in de St. Gertrudiskerk een kinderkerk-viering. Het thema is: ‘Dichter bij het licht’. Er is een projectlied met een filmpje van de zandtovenaar en nog veel meer. De gezinnen van de kinderkerk krijgen ook een adventskalender, die aansluit op bij de zaterdagse kinderkerk-vieringen.

Voor de zondagse vieringen is een groot deel van de gemeente aangewezen op beeld en geluid via kerkomroep. We zijn blij dat de techniek en de vrijwilligers dit mogelijk maken. Er is sowieso veel extra inzet in deze tijd om ons dichter bij het licht van Christus te brengen; alvast veel dank voor de flexibiliteit en creativiteit!

We zijn blij dat in de symbolische bloemschikkingen weer veel te zien is in kleur en betekenis. Het thema van de schikkingen is hetzelfde als het jaarthema: ‘Het goede leven; bloeien in Gods licht’, aan de hand van de lezingen uit het oecumenisch leesrooster. In de overdenkingen op zondag volgen we die lezingen ook. In de symboliek komt het getal 3 terug van de driehoek God, mens en medemens en uiteraard zien we het getal 4, van de vier adventszondagen. Er is een schaalvormige basis die staat voor ontvangen van het goede leven. Maar ook van de wieg waarin onze toekomst ligt.

In deze tijd voor Kerst wordt in de kerkdiensten aandacht gegeven aan Kerk in Actie: Kinderen in de knel. De diaconie vraagt u om te geven voor verschillende projecten voor kinderen. Zodat zij ook het goede leven mogen zien en mogen bloeien in Gods licht. Ook voor mensen thuis natuurlijk om daar aan bij te dragen. Ook kunnen we op de adventszondagen en als de kerk door de weeks open is, een wens ophangen in een wensboom in de St. Gertrudiskerk. Die wensen komen in een kerkdienst op 10 januari aan de orde. Zo leven we met elkaar toe naar de bijzonderste verjaardag ter wereld; het Kerstfeest!
 
terug

Agenda

Kerkdienst St. Gertrudiskerk Workum

24 okt 2021 om 09:30

Diaconale avond - Aanloophuis 'Oer de Brêge'

28 okt 2021 om 20:00

Kerkdienst St. Gertrudiskerk Workum

31 okt 2021 om 09:30

Volg ons via

   

Activiteitengids


Website

Een bericht aanleveren of wijzigingen doorgeven?

Stuur dan een mail naar pgworkum@gmail.com.
Alvast bedankt!